Roparunners - Londerzeel

vzw Vrienden Lotgenoten Vlaanderen - Team 256

Geschiedenis

In 1992 werd de ROtterdam-PArijs-RUN geboren uit een Nederlandse weddenschap.                                               Eigenlijk was het de bedoeling het bij een éénmalige actie te houden, maar het liep anders.

Waren het bij de eerste keer 13 teams die meeliepen, in 2013 ging de Roparun met 346 teams van start vanuit Parijs en vanaf 2012 ook vanuit Hamburg.

Hoe en wat ...

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520km van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

De Roparun kan niet zonder veel enthousiaste sponsors, groot en klein om zoveel mogelijk geld bijeen te lopen voor goede doelen.    

Vertrek in Parc La Courneuve nabij Parijs en aankomst op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf 2012 is er ook een 2de Roparun die start vanuit Hamburg naar Rotterdam. 

Teams

Elk team bestaat uit maximaal 8 lopers, 4 à 6 fietsers en een resem begeleiders, chauffeurs, verzorgers en cateraars.                                     De 8 lopers worden verdeeld over 2 groepen van 4.   

Om beurt overbrugt elke groep ongeveer 60km gedurende een 5-tal uren. Binnen elke groep van 4 wordt er afgelost om de 2 à 3km.    

530 kilometer, zelfs voor geoefende lopers een huzarenstuk: elke loper doet gemiddeld 65km meer dan anderhalve marathon. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van al deze taken en gemiddeld bestaat een team uit een 25-tal personen. Elk team heeft dan ook 2 motorhomes of bus, een vrachtwagen en 1 busje nodig ter ondersteuning. 

Lopen voor het goede doel

De roparun is ook een grootse inzamelactie voor, wat de Belgische groepen betreft, vooral voor Kom op tegen kanker (KotK). De Nederlandse bedragen gaan naar verschillende uitgekozen projecten i.v.m. kankerbestrijding.

Voor meer info zie ook de officiële website www.roparun.nl

Parcours Parijs - Rotterdam