Roparunners - Londerzeel

vzw Vrienden Lotgenoten Vlaanderen - Team 256

Onze missie

"Wij staan met ons allen stil bij het leed en verdriet van anderen en lopen met hart en ziel voor goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker" 

Voorstelling goede doelen

Welness op maat :

Elk jaar worden er binnen onze gemeente dorpsgenoten getroffen door kanker. Allemaal kennen we kankerpatiënten die moedig strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Voor deze dorpsgenoten hebben we een hartverwarmend project opgezet.  Strijden tegen de ziekte is naast de lichamelijke en psychische klachten dikwijls ook een financiële opdoffer waardoor verwennerij dikwijls het eerste moet inboeten .  Daarom willen wij diegenen die nood en behoefte hebben aan een relaxerende massage, een voetverzorging, een gelaatsverzorging geven of …. een handje helpen.  Indien jullie nog meer info willen hierover : [email protected]

Project Kidsokee :

Landelijk Jobcoöperatief  zorgt voor crisisopvang in kankersituatie van een ouder . Het project ondersteunt gezinnen waar één van de ouders kanker heeft en door die ziekte problemen heeft met kinderopvang.

Bijvoorbeeld : de kinderen zaten in geen kinderopvanginitiatief omdat de moeder thuis was, maar doordat de moeder ziek is, is er een opvangprobleem.
Ander voorbeeld : de kinderen kunnen niet meer van school of van opvang afgehaald worden, er moet eten voor de kinderen gemaakt worden, huiswerkbegeleiding, ..

www.jobcoop.be

Over-Hoop :

Families met jonge verkeersslachtoffers  worden hier samengebracht  voor ontmoetingsdagen , praatgroepen , infoavonden e.d.

www.over-hoop.be

De appeltuin UZ Jette :

Een speel- en ontspanningsruimte voor kinderen met kanker verbonden aan het UZ Jette . Dit nieuwbouwproject wordt enkel en alleen gefinancieerd door  giften en hoopt   in de lente van 2015 operationeel te zijn  .

www.deappeltuin.be

Ipolytogyes :

 Tehuis voor mensen met beperking in Hongarije